Borderterrieri

Esittely

Otteita rotumääritelmästä

Alkuperämaa: Iso-Britannia

KÄYTTÖTARKOITUS: Terrieri

YLEISVAIKUTELMA: Ensisijaisesti työterrieri, joka myös kykenee seuraamaan ratsukkoa. Borderterrierin tulee olla rakenteeltaan sellainen, että se pystyy seuraamaan ratsukkoa ja ajokoiria kokonaisen työpäivän. Se on tarvittaessa halukas syöksymään luolaan ketun perään ja karkottamaan sen ulos, usein hankalakulkuisessa kivilouhikkoisessa maastossa. Borderterrierin koko olemus ja luonne on tarkoituksenmukainen juuri tähän tehtävään.
Kun arvioit borderterrieriä rotumääritelmän suhteen, muista tämä ensimmäinen lause. Mieti, onko koiran rakenne sellainen, että se kykenee toimimaan siten kuin siltä on alun perin edellytetty.

KÄYTTÄTYMINEN/LUONNE: Toimelias ja rohkea
Luonteeltaan borderterrieri on iloinen ja vilkas kuten terrierit yleensä, mutta se ei saa olla tappelunhaluinen. Rähinöitsijöitä kohdatessaan borderterrieri usein kääntää päänsä pois, laskee häntänsä alas ja on aivan muita asioita miettivän näköinen. Sen tulee olla luonteeltaan sosiaalinen ja sen on kyettävä sekä laumayhteistyöhön että itsenäiseen työskentelyyn. Riitaa haastava borderterrieri ei ole tyypillinen.

VÄRI: Punainen, vehnänvärinen, harmaankirjava (grizzle) ja punaruskea tai sininen ja punaruskea.

PAINO: Urokset 5,9 - 7,1 kg (13-15 paunaa), nartut 5,1 - 6,4 kg (11,5 - 14 paunaa)

Rotumääritelmä kokonaisuudessaan Kenneliiton sivuilla - pdf

 

Rodun lyhenne:

Rotu englanniksi:

Lempinimi:

Linkit

Yhdistykset

Kasvattajat

Harrastajat